صافکاری به مجموعه اقداماتی گفته میشود که صافکار برای رفع فرورفتگیها، برآمدگیها و خط و خشهای موجود در بدنه خودرو انجام میدهد. در حال حاضر صافکاری از حالت سنتی فاصله گرفته و با استفاده از روشهای مدرنی نظیر صافکاری PDR انجام میشود. صافکاری PDR با صافکاری سنتی در چندین مورد تفاوت دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت صافکاری PDR با صافکاری سنتی بپردازیم و با مزایا و معایب هر کدام آشنا شویم.
رزرو خدمات بدنه
فیلد های "*" اجباری هستند
صافکاری سنتی چیست؟
صافکاری سنتی، یک روش قدیمی و متداول برای تعمیر بدنه خودرو است. این روش از سالهای گذشته مورد استفاده قرار میگرفته است و همچنان توسط برخی از صافکاران انجام میشود. در صافکاری سنتی از ابزارهای دستی و مکانیکی جهت برطرف کردن مشکلات بدنه خودرو استفاده میشود. در این خصوص میتوان به دستگاه جوش و مکش، سنباده، مشتی و شاسیکش اشاره کرد.
دستگاه جوش و مکش جهت بیرون کشیدن بخشهای تورفته کاربرد دارد. با این حال به خاطر مکشی که دارد، سبب از بین رفتن رنگ بدنه خودرو میشود. برای همین این روش به یک صافکار متخصص نیاز دارد تا میزان آسیب به بدنه خودرو به حداقل برسد. از سنباده هم برای تمیزکاری، مشتی برای اعمال ضربات محکم به بخشهای فرورفته و شاسیکش جهت برگرداندن شاسی آسیب دیده استفاده میشود.
مزایا و معایب صافکاری سنتی
اگر بخواهیم مزایای صافکاری سنتی را نسبت به صافکاری پیدیآر بررسی کنیم، باید بگوییم که صافکاری سنتی بهترین گزینه برای رنگآمیزی مجدد خودروهای کلاسیک است و به ابزارهای تخصصی و قیمت بالا نیازی ندارد. با این حال این روش به زمان زیادی نیاز داشته و بسیار انرژیبر است. از سوی دیگر احتمال آسیب دیدن رنگ بدنه خودرو در آن وجود دارد و از ارزش خودرو تا حد زیادی کاسته میشود. عدم همخوانی بخش رنگ شده با رنگ فابریک خودرو هم از دیگر معایب صافکاری سنتی است.
صافکاری PDR چیست؟
صافکاری PDR یک روش نوین و پیشرفته جهت تعمیر بدنه و صاف کردن بدنه خودرو بدون رنگ است. این روش در چند سال اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است و توسط بسیاری از صافکاران حرفهای انجام میشود. در صافکاری PDR پس از انجام فرآیند صافکاری، رنگ بدنه ماشین آسیبی ندیده و به نقاشی و رنگآمیزی مجدد نیازی ندارد. این روش بیشتر برای رفع آسیبهای روی درب خودرو و خط و خشهای نیمه عمیق کاربرد دارد و خیلی سریع انجام میشود. در واقع سرعت صافکاری PDR به قدری بالا است که ظرف دو الی سه ساعت میتوان تمام ضربههای سطحی بدنه خودرو را تعمیر کرد. صافکاری پیدیآر برای کلیه بخشهای بدنه خودرو که آسیب شدیدی ندیده باشند، قابل استفاده است.
مزایا و معایب صافکاری PDR
یکی از مهمترین مزایای صافکاری PDR، عدم نیاز به رنگآمیزی و نقاشی خودرو است. همین مزیت باعث شده تا ارزش خودرو حفظ شود و خودرو در زمان فروش با افت قیمت مواجه نشود. از دیگر مزایای صافکاری PDR باید به سرعت انجام بالا، ترمیم با دقت و امکان لیسهگیری رنگ پریدگیها اشاره کرد. در خصوص معایب صافکاری PDR هم باید اشاره شود که این روش به ابزارهای تخصصی نیاز دارد و امکان استفاده از آن در برخی از نواحی خودرو وجود ندارد. همچنین از پیدیآر نمیتوان بر روی بخشهایی که از قبل رنگ شدهاند استفاده کرد.
مشاوره رایگان
فیلد های "*" اجباری هستند
4 تفاوت صافکاری PDR و صافکاری سنتی
حال که با صافکاری PDR و صافکاری سنتی به طور جداگانه آشنا شدیم، بهتر است به سراغ بررسی تفاوت صافکاری PDR با صافکاری سنتی برویم.
-
تفاوت در حفظ رنگ و ارزش خودرو
همانطور که متوجه شدیم در صافکاری PDR به دلیل استفاده از ابزارها و تکنیکهای بروز، صافکاری بدون نیاز به رنگکاری خودرو انجام میشود. به عبارتی در این روش رنگ فابریک ماشین حفظ میگردد. اما در صافکاری سنتی به دلیل ضربات وارد شده به بدنه خودرو، رنگ آن آسیب دیده و به نقاشی مجدد نیاز پیدا میکند. همین موضوع باعث میشود تا از ارزش خودرو کاسته شود و خودرو در زمان فروش با قیمت کمتری معامله گردد.
-
تفاوت در مدت زمان انجام کار
صافکاری PDR به دلیل دخالت کمتر صافکار و استفاده از ابزارهای بروز، خیلی سریع انجام میشود و زمان کمتری در مقایسه با صافکاری سنتی نیاز دارد. برای همین افرادی که قصد دارند خودروی خود را خیلی سریع مورد ترمیم قرار دهند، به سراغ صافکاری PDR جدید و نوین میروند.
-
تفاوت در هزینه
در خصوص تفاوت هزینه صافکاری PDR و صافکاری سنتی باید اشاره کنیم که در صافکاری PDR به دلیل حذف عملیاتی نظیر سنبادهزنی و رنگآمیزی، این روش یک تکنیک مقرون به صرفه محسوب میشود. با این حال برخی از دستگاههای آن از قیمت خرید بالایی برخوردار هستند و بسیاری این موضوع را جزو معایب صافکاری PDR قلمداد میکنند.
-
تفاوت در نحوه انجام کار
مراحل صافکاری PDR با صافکاری سنتی متفاوت است. صافکاری پیدیآر به شکل سادهتر و در مراحل کوتاهتری انجام میشود. ساده بودن روند انجام صافکاری PDR باعث شده تا حتی افراد کم تجربه هم تا حدودی از پس این کار برآیند. اما در صافکاری سنتی تجربه و تخصص صافکار بسیار مهم است و در خروجی کار تاثیر زیادی دارد.
جمع بندی
در این مطلب در خصوص تفاوت صافکاری PDR با صافکاری سنتی صحبت کردیم و با مزایا و معایب هر یک از این روشها آشنا شدیم. صافکاری PDR و صافکاری سنتی در چند مورد از جمله حفظ رنگ، حفظ ارزش خودرو، زمان، هزینه و نحوه انجام کار با هم تفاوت دارند. در صورتی که قصد دارید بدنه خودروی خود را بدون رنگ ترمیم کرده و ارزش آن را حفظ کنید، حتما به سراغ صافکاری PDR بروید. جهت صافکاری PDR هم میتوانید از خدمات مجموعه طهران موتور استفاده نمایید.