پلوس خودرو با نامهای دیگری از جمله درایو شفت نیز شناخته میشود. این قطعه نقش انتقال نیروی موتور به چرخها به منظور حرکت اتومبیل را بر عهده دارد. پلوس یک قطعه مکانیکی مهم در اتومبیل است و به چرخها متصل میشود. به همین جهت نیز حرکت خودرو بدون پلوس غیر ممکن است. از طرفی هرگونه عیب و ایراد و خرابی در این قطعه مکانیکی میتواند تاثیر مهمی بر روی حرکت نرمال خودرو داشته باشد. ما در این مقاله از سری مقالات تهران موتور در مورد علائم خرابی پلوس خودرو و همچنین دلایل خرابی آن به صورت مفصل صحبت کردهایم. برای اینکه در مورد پلوس خودرو بیشتر بدانید و خرابی آن را خیلی زود تشخیص بدهید تا انتها با ما همراه بمانید.
رزرو خدمات فنی
فیلد های "*" اجباری هستند
6مورد از علائم خرابی پلوس خودرو
در ادامه ما شش مورد اصلی از علائم خرابی پلوس خودرو را برای شما بیان کردهایم. این علائم را بررسی کنید و در صورت مشاهده هر یک از آنها خود را به یک تعمیرگاه برسانید تا از بروز حوادث مالی و جانی پیشگیری به عمل آید.
لرزش حین رانندگی
اولین نشان احساس لرزش هنگام رانندگی است. اگر شما به هنگام رانندگی متوجه لرزش غیر معمول خودرو بشوید باید به خرابی پلوس شک کنید. منظور از لرزش غیر معمول نوعی از لرزش است که با افزایش سرعت خودرو بیشتر میشود و شما احساس میکنید که در هنگام رانندگی خودرو شما جهش دارد. در صورتی که این لرزشها بیش از حد نرمال شوند امکان کنترل خودرو سخت میشود و ممکن است هرگونه خطر برای سرنشینان پیش بیاید؛ بنابراین لرزش حین رانندگی را جدی بگیرید و در صورت مشاهده این لرزشها حتماً خودرو را بررسی کنید.
نشت روغن به لاستیکها
اگرچه که نشت روغن به لاستیکها دلیل خرابی پلوس نیست، اما وجود روغن در داخل یا لبه لاستیکها نشان دهنده نشت روغن از روکش پلاستیکی پلوس است. هنگامی که این روغن شروع به نشت میکند مایع روان کننده کم میشود و همین مسئله باعث آسیبهای شدید به پلوس میشود؛ بنابراین در صورتی که متوجه وجود روغن در لاستیکهای خود شدید حتماً برای سرویس اتومبیل خود مراجعه کنید تا از بروز مشکلات بعدی و بروز هزینههای جانی و مالی پیشگیری کنید.
شنیدن صدای تقه
شنیدن هرگونه صدای تق تق یا صداهایی مانند تالاپ تولوپ با حالت ریتمی نشان دهنده بروز آسیب به مفصل پلوس است. این صداها به خصوص به هنگام جابجا کردن دندهها بیشتر شنیده میشوند و به نظر میرسد که اتومبیل شما برای نیرو گرفتن در حال تقلا است؛ بنابراین شنیدن هرگونه صدای تق تق را چه به صورت ریتمیک و چه بدون ریتم جدی بگیرید.
شنیدن صدای کلیک
این صدا به خصوص هنگامی که دور میزنید شنیده میشود. صدای کلیک بلند و واضح به هنگام دور زدن نشان دهنده شل شدن مفصل پلوس است. به خصوص هنگامی که پلوس خودرو فرسوده شود صدای کلیک هنگام حرکت و هنگام دور زدن بیشتر شنیده میشود. اگر شما این صدا را شنیدید به هیچ عنوان تردید نکنید و به سرعت خودتان را به یک تعمیرگاه برسانید، زیرا هر لحظه امکان از دست رفتن کنترل شما روی خودرو وجود دارد.
عدم حرکت اتومبیل
هنگامی که شما قصد روشن کردن خودرو خود را دارید ممکن است خودرو خیلی معمولی استارت بخورد، وارد دنده شود و صدای آن نیز مثل همیشه کاملاً معمولی باشد اما حرکت نکند. اگر که با چنین صحنهای روبرو شدید باید بدانید که مفصل پلوس شما شکسته است؛ بنابراین در چنین حالتی خودرو اصلاً حرکت نمیکند و باید پلوس آن تعویض شود.
وجود ناهماهنگی در لنت ترمز
وجود آسیب در محور و پلوس خودرو باعث به وجود آمدن ناهماهنگی در لنت ترمز میشود. تا آنجایی که اگر شما تعمیرات لازم را انجام ندهید ممکن است ترمزها به صورت کامل از کار بیفتند؛ بنابراین در صورت مشاهده هرگونه ناهماهنگی در لنت ترمز حتماً به یک تعمیرگاه مراجعه کنید. چون امکان از کار افتادن ترمزها در هر لحظه وجود دارد.
مشاوره رایگان
فیلد های "*" اجباری هستند
دلایل خراب شدن پلوس خودرو
پلوس خودرو ممکن است به دلایل متعددی خراب شود که اصلیترین این دلایل به شرح زیر هستند:
- اولین دلیل عدم روانسازی پلوس است. در واقع مفصل پلوس برای اینکه بهترین عملکرد را داشته باشد نیاز به روانسازی دارد. اگر این مفصل به درستی روغن کاری نشود فشار و اصطکاک زیادی به پلوس وارد میشود و احتمال بروز آسیب و شکستگی به پلوس زیاد خواهد شد.
- لاستیک پلوس فرسوده دومین دلیلی است که باعث خرابی پلوس میشود. این لاستیک هم نقش محافظت از پلوس را دارد، و هم با روانسازی پلوس باعث جلوگیری از ورود گرد و خاک و آلودگیها به داخل پلوس میشود. این لاستیکها هر چند وقت یکبار باید تعویض شوند و در صورت عدم تعویض نقش حفاظتی خود را از دست میدهند و پولوس خراب میشود.
- سومین دلیلی که باعث خراب شدن پلوس خودروی شما میشود حمل بار بیش از توان خود رو است. اگر شما با حمل بار غیر مجاز فشار زیادی به محورهای خودرو وارد کنید، ممکن است باعث شکستن پلوس شوید. حمل بار بیش از حد باعث قطع اتصال پلوس به محورها میشود. برای اینکه از این مسئله جلوگیری کنید حتماً به محدودیت حمل بار خودرو با توجه به مدل آن دقت کنید.
چگونه از خراب شدن پلوس جلوگیری کنیم؟
اصلیترین راه حلی که میتوانیم در این قسمت به شما ارائه بدهیم تعویض لاستیک پلوس در زمانبندیهای منظم است. اگرچه که حمل بار استاندارد و روغن کاری مرتب نیز باعث جلوگیری از خرابی پلوس میشوند، اما طبق گزارشات تعمیرگاهی بسیاری از خرابیهای پلوس به دلیل عدم تعویض لاستیک هستند؛ لذا اگر شما به این مسئله دقت کنید احتمال بروز آسیب به پلوس را به حداقل خود میرسانید.
جمع بندی
پلوس خودرو نقش مهمی در انتقال نیروی موتور به چرخهای ماشین و در نتیجه حرکت صحیح ماشین دارد. یک خودرو بدون یک پلوس مناسب نمیتواند به درستی حرکت کند؛ لذا ما در این مقاله علائم خرابی پلوس و دلایل آن را به صورت تفکیک شده و مختصر و مفید برای شما بیان کردهایم تا بتوانید زود هنگام خرابی پلوس را تشخیص دهید و با تشخیص زود هنگام از بروز خطرات جانی و مالی پیشگیری کنید. همچنین شما با مطالعه دلایل خرابی پلوس میتوانید با شناخت این دلایل از پلوس خودرو خود بیشتر مراقبت کنید و جلوی خرابی زود هنگام آن را بگیرید.
سوالات متداول
-
هزینه تعمیر پلوس خراب چقدر است؟
هزینههای تعمیر پلوس بستگی به سطح آسیب دارند. در صورتی که قسمتی از پلوس آسیب دیده باشد نیاز به تعمیرات جزئی دارد و یا برخی اوقات نیاز به جایگزینی کامل پلوس وجود دارد. همچنین هزینه تعمیر پلوس بر حسب نوع خودرو نیز متغیر است.
-
آیا رانندگی با پلوس خراب خطرناک است؟
هنگامی که پلوس خراب شود شاید شما بتوانید به آهستگی و آرام آرام رانندگی کنید، اما امکان اینکه ناگهان محور خودرو به صورت کامل دچار آسیب شود و شما کنترل خود را از دست بدهید بسیار زیاد است؛ لذا توصیه میشود در صورت مشاهده هرگونه آسیب به پلوس حتماً برای تعمیر آن اقدام کنید و با پلوس خراب رانندگی نکنید.