وظیفه اصلی سیستم جلوبندی ماشین حفظ تعادل ماشین در حین حرکت به خصوص در پیچها و دستاندازها است. در واقع سیستم جلوبندی قطعات متعددی دارد که باعث اتصال چرخ و فرمان به بدنه خودرو و سیستم تعلیق میشوند تا راننده بتواند در هنگام رانندگی به خصوص در جادههای دارای شیب و جادههای ناهموار خودرو را به خوبی کنترل کند؛ لذا ایجاد مشکل و خرابی در جلوبندی خودرو ممکن است تعادل خود را دچار مشکل کند و در هنگام حرکت خودرو دچار تکانها و لرزش زیادی شود. ما در این مقاله به نکات متعددی از جمله قطعات جلوبندی و علائم خرابی جلوبندی اشاره خواهیم کرد. همچنین نکات مهمی را برای جلوگیری از خرابی سیستم جلوبندی ماشین نیز به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه بمانید.
رزرو خدمات بدنه
فیلد های "*" اجباری هستند
قطعات اصلی جلوبندی خودرو
قطعات جلوبندی خودرو مربوط به قطعات برقرار کننده تعادل فرمان و چرخهای جلو هستند که مهمترین آنها شامل میل تعادل، بوش، سیبک، فنر، کمک فنر، میل فرمان، گردگیرها، بلبرینگ، توپیها و سگدست هستند. در صورتی که هر کدام از این قطعات دچار مشکل شوند جلوبندی خودرو نیز دچار ایراد خواهد شد. اغلب ایجاد مشکل در هر کدام از این قطعات باعث لرزشها و تکانهای شدید خودرو هنگام حرکت میشود و اگر اقدامات لازم به منظور تعمیر یا تعویض قطعات انجام نگیرد ممکن است خطر واژگونی خودرو را نیز به دنبال داشته باشد.
۶ نشانه خرابی سیستم جلوبندی ماشین
در ادامه به ۶ نشانه اصلی خرابی سیستم جلوبندی ماشین اشاره کردهایم. شما با توجه به این نشانهها میتوانید متوجه عیب و ایراد در قطعات جلوبندی خودرو بشوید و در اسرع زمان خودرو را به یک تعمیرگاه برسانید تا از بروز حوادث ناخوشایند و ناگوار همچون واژگونی خودرو جلوگیری کنید.
-
حرکت خشک و سفت خودرو روی دستاندازها
هنگامی که قطعات جلوبندی ماشین شما آسیب دیده باشند، تکانهای ناشی از ناهمواریهای جاده به خودرو منتقل میشوند و تمام سرنشینان به راحتی میتوانند تکانهای شدید ناشی از حرکت سفت خودرو روی دستاندازها را حس کنند. این مسئله ممکن است باعث از دست رفتن کنترل خودرو روی پیچهای تند شود؛ بنابراین هنگامی که این نشانه را مشاهده کردید حتما خودرو خود را به تعمیرگاه برسانید.
-
ناتوانی در کنترل فرمان در پیچ
هنگامی که سیستم جلوبندی دچار مشکل شود شما نمیتوانید تعادل خودرو را در پیچ جاده حفظ کنید و شاهد عدم هماهنگی چرخها برای دور زدن خواهید بود. این مسئله در پیچهای تند ممکن است بسیار خطر آفرین باشد.
-
احساس لرزش در فرمان
احساس لرزش در فرمان به خصوص در سرعتهای بالا نیز یکی دیگر از علائم خرابی جلوبندی ماشین است که این مسئله میتواند در رانندگی به خصوص در جادههای پرپیچ و خم باعث چپ شدن خودرو شود.
-
احساس کشش ماشین به چپ و راست
هنگام که سیستم جلوبندی ماشین شما دچار ایراد شود احساس میکنید که هنگام رانندگی خودرو شما به چپ و راست کشیده میشود و کنترل مناسب روی خودرو ندارید.
-
صاف شدن لاستیکها
اگر در کوتاه مدت متوجه صاف شدن لاستیکها و از بین رفتن آج لاستیک خود شدید بهتر است بدانید که سیستم تعلیق شما دچار ایراد شده است. ایراد در این سیستم باعث ساییدگی و خوردگی لاستیکها میشود.
-
صدای غیر معمول در دست اندازها
هنگامی که شما در دستاندازها رانندگی کنید و متوجه صداهای غیر معمول همچون صدای جیرجیر شوید باید به خرابی سیبکها یا بوشها شک کنید. این مسئله نشان دهنده خرابی و فرسودگی این قطعات است.
مشاوره رایگان
فیلد های "*" اجباری هستند
اصلیترین عوامل خرابی سیستم جلوبندی ماشین
عوامل متعددی میتوانند موجب خرابی و کارایی نامطلوب این سیستم شوند. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرسودگی قطعات از جمله سیبک بوش یا میل موج گیر
- آسیبهای وارده به شاسی خودرو ناشی از تصادف
- نصب نادرست قطعات
- نگهداری ناکافی
- ضعیف بودن یا خرابی فنر و کمک فنر ماشین
- ایراد در سیستم ترمز ماشین
- اعمال نیروهای غیرمعمول بر سیستم
- شرایط محیطی نامساعد.
هر یک از این مسائل میتواند منجر به مشکلاتی همچون لرزش فرمان، کشش یکطرفه خودرو، افزایش سایش لاستیکها و در نهایت کاهش کنترلپذیری و ایمنی خودرو گردد؛ بنابراین شناسایی به موقع این عوامل و اعمال اقدامات اصلاحی مناسب از اهمیت حیاتی برخوردار است تا بتوان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرده و سلامت سیستم جلوبندی را حفظ نمود.
روشهای پیشگیری از خرابی سیستم جلوبندی ماشین
اصلیترین روشهایی که شما میتوانید با رعایت آنها از خرابی سیستم جلوبندی ماشین خود پیشگیری کنید شامل موارد زیر هستند:
- اولین گزینه تعویض به موقع قطعات مصرفی سیستم جلوبندی ماشین است. به عنوان مثال این قطعات شامل بوش، میل موجگیر و سیبک هستند که پس از مدت زمانی عمر مفید خود را به اتمام رسانده و فرسوده میشوند. اگر شما به موقع این قطعات فرسوده را تعویض کنید از خرابی جلوبندی اتومبیل خود پیشگیری خواهید کرد.
- دومین گزینه عوض لاستیکهای قدیمی است. حتماً به لاستیکهای خود دقت کنید و آج لاستیکها را بررسی کنید و در صورت نیاز لاستیکهای قدیمی را تعویض کنید.
- مورد سوم انجام میزان فرمان است. برای میزان فرمان نیاز است که باد تایرهای خود را هر چند ماه یکبار بررسی و تنظیم کنید.
- گزینه آخر استفاده از قطعات با کیفیت بالا است. استفاده از قطعات اورجینال و با کیفیت و رعایت دستورالعملهای سازنده در زمان تعمیر و نگهداری آنها نقش به سزایی در افزایش طول عمر و کارایی سیستم جلوبندی دارد.
در مجموع اتخاذ این روشهای پیشگیرانه و نگهداری مستمر سیستم جلوبندی ماشین از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند در افزایش عمر مفید و افزایش ایمنی رانندگی نقش مهمی ایفا کند.
سخن نهایی
ما در این مقاله از سری مقالات تخصصی وب سایت طهران موتور توضیح دادهایم که وجود نشانههای خرابی در سیستم جلوبندی ماشین میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار مالکان خودرو قرار دهد تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری و هزینههای تعمیرات را به حداقل برساند. این نشانهها ممکن است شامل لرزش فرمان، کاهش کنترل پذیری خودرو، کشیده شدن خودرو به یک سمت، استهلاک نامتوازن لاستیکها، صداهای غیرعادی از سیستم تعلیق و حتی احساس لهیدگی در فرمان باشد. شناسایی به موقع این علائم و انجام بازرسیهای دورهای توسط کارشناسان مجرب، امکان تشخیص و رفع مشکل را فراهم میآورد و از خسارات احتمالی ناشی از شکست ناگهانی سیستم جلوبندی پیشگیری میکند. در این راستا توجه و عمل به توصیههای تعمیرگاههای معتبر میتواند نقش بسزایی در حفظ ایمنی و طول عمر خودرو ایفا کند.